Toon alle recepten

Baby spinazie salade met aardbeien en feta

Geniet van deze heerlijke frisse en knapperige salade met baby spinazie, aardbeien en feta. De combinatie van verse baby spinazie, sappige aardbeien en romige feta zorgt voor een smaakvolle en kleurrijke beleving. Perfect als lichte lunch of als smaakvol bijgerecht bij het diner. 

Boodschappenlijstje

  • 1 bakje (125g) baby spinazie
  • 200g aardbeien, in plakjes
  • 100g feta, verkruimeld
  • 50g walnoten, grof gehakt
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

Voorbereiding: Was de baby spinazie en laat goed uitlekken. Doe de spinazie in een grote kom.
Voeg de ingrediënten toe: Voeg de plakjes aardbei, verkruimelde feta, gehakte walnoten en blokjes avocado toe aan de spinazie.
Maak de dressing: Meng de balsamico azijn, honing, olijfolie, zout en peper in een klein kommetje. Klop goed tot het een gladde dressing is.
Meng de salade: Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar zodat de dressing goed verdeeld is.
Serveren: Serveer de salade meteen voor de beste smaak en versheid.

Tip: Voeg eventueel gegrilde kip of garnalen toe voor extra proteïne!

Tips & tricks Fino Fresco baby spinazie

Lekker combineren: lichte olijfolie- en zachte azijnsoorten, citroen, verse Italiaanse kruiden, zachte kaassoorten zoals feta en mozzarella, walnoten, tomaten en/of olijven.

Gebruiken: als salade of als onderdeel van een gemengde salade. Baby spinazie is ook heerlijk door pasta, risotto of stamppot. Voeg de blaadjes dan wel pas op het allerlaatste moment toe. Knapperig zijn ze namelijk het lekkerst.

Bewaren: in de originele verpakking in de koelkast. Gewassen en goed droog geslagen baby spinazie is in een goed afgesloten koelkastschaal nog enkele dagen houdbaar.

Schoonmaken: was de spinazieblaadjes in ruim koud water en slinger ze in een slacentrifuge droog.